Fittplaza

A minőségi élet zsebáruháza

Adatvédelmi irányelvek

A. Bevezetés

Nagyon fontos számunkra a weboldalunk látogatói személyes adatainak védelme, és elkötelezettek vagyunk ennek megfelelő biztosítása mellett. Ez az adatvédelmi nyilatkozat tájékoztatást nyújt arról, hogy hogyan kezeljük az Ön személyes adatait.

Ha hozzájárul a sütik használatához a jelen adatvédelmi nyilatkozat feltételeinek megfelelően, amikor először látogatja meg weboldalunkat, azzal engedélyezi számunkra a sütik használatát minden egyes alkalommal, amikor Ön meglátogatja weboldalunkat.

B. Kik vagyunk

Adatkezelő neve: Kovács Adrienn Barbara e.v. (a továbbiakban Adatkezelő)

Székhely: 1147 Budapest, Csömöri út 76.

Telefon: 36 30 240 1399

E-mail: info@fittplaza.hu

Web: www.fittplaza.hu

Adószám: 55625706-1-42

Vállalkozás nyilvántartási száma: 54333118

Hatósági engedély száma: 1/6139-3/2020

A tárhelyszolgáltató adatai:

Cégnév: Contabo GmbH

Székhely: Aschauer Straße 32a, 81549 Munich, Germany

Telefon: +49 89 3564717 70

Fax: +49 89 216 658 62

E-mail: info@contabo.com

Web: www.contabo.com

C. Személyes adatok gyűjtése

A következő típusú személyes adatokat gyűjthetjük, tárolhatjuk és felhasználhatjuk:

 1. a számítógépével kapcsolatos információkat, beleértve az Ön IP-címét, a földrajzi tartózkodási helyét, a böngészője típusát és verzióját, valamint az operációs rendszerét;
 2. információkat a weboldalunk meglátogatásáról és annak használatáról, ideértve a küldő hivatkozás adatait, a látogatás hosszát, az oldalmegtekintéseket és a weboldalon a navigáció adatait;
 3. a weboldalunkon a regisztrációkor megadott információkat, például az e-mail-címét;
 4. a weboldalunkon a profil létrehozásakor megadott információkat — például: az Ön neve, profilképe, neme, születésnapja, kapcsolati állapota, érdeklődési körei és hobbijai, oktatási és foglalkoztatási adatai;
 5. a weboldalunkon az e-mailes levelezőlistára és/vagy hírleveleinkre feliratkozáskor megadott információkat, például: a neve, e-mail-címe;
 6. a weboldalunkon a szolgáltatásaink igénybevételekor megadott információkat;
 7. a weboldalunk használata közben keletkező információkat, többek között, hogy mikor, milyen gyakran és milyen körülmények között használja weboldalunkat;
 8. az Ön által vásárolt szolgáltatásokkal, az Ön által használt szolgáltatásokkal vagy a weboldalunkon keresztül végzett tranzakciókkal kapcsolatos információkat, többek között: a neve, címe, telefonszáma, e-mail-címe és a bankkártyája adatai;
 9. az interneten való közzététel céljából a weboldalunk számára elküldött információkat, többek között: a felhasználóneve, a profilképei és az üzenetei tartalma;
 10. az e-mailben vagy a weboldalunkon keresztül az Ön által elküldött információkat, beleértve azok tartalmát és metaadatait;
 11. minden egyéb személyes információt, amelyet elküldött számunkra.

Mielőtt valamely másik személy személyes adatait feltárná előttünk, Önnek kötelező az adott személy hozzájárulásával rendelkeznie a személyes adatok megosztását valamint a személyes adatoknak a jelen adatvédelmi nyilatkozat előírásaival összhangban történő feldolgozását illetően.

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail-címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után a hozzászólásunk tartalma és a profilképünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Adatkezelések a szerződéskötés és -teljesítés érdekében

A weboldalunkon keresztül számunkra elküldött személyes adatokat a jelen adatvédelmi nyilatkozatban vagy a weboldal vonatkozó oldalain meghatározott célokra használjuk fel. Az Ön személyes adatait a következő célokra használhatjuk fel: a weboldalunk és a vállalkozásunk adminisztrálása; a weboldalunk testreszabása az Ön számára; a weboldalunkon található szolgáltatások elérhetővé tétele az Ön számára; a weboldalunkon keresztül megvásárolt áruk postázása az Ön részére; a weboldalunkon keresztül megvásárolt szolgáltatások nyújtása az Ön részére; számlák és fizetési emlékeztetők küldése és Öntől a befizetések begyűjtése; nem marketing célú kereskedelmi kommunikáció küldése az Ön részére; olyan e-mail értesítések küldése Önnek, amelyeket Ön kifejezetten kért; e-mail hírlevelünk küldése Önnek, ha azt igényelte (bármikor értesíthet minket, ha már nem kéri a hírlevelet); üzleti vállalkozásunkkal vagy vállalkozásainkkal illetve gondosan kiválasztott harmadik felek vállalkozásaival kapcsolatos marketingkommunikációk küldése az Ön részére postai úton vagy – ha ehhez Ön kifejezetten hozzájárult – e-mailben vagy hasonló technológia alkalmazásával (bármikor értesíthet minket, ha már nem kéri a hírlevelet); harmadik felek számára statisztikai információk szolgáltatása felhasználóinkról (azonban ezek a harmadik felek nem azonosíthatnak egyetlen felhasználót sem ezen információk alapján); a weboldalunkkal kapcsolatos, az Ön által vagy az Önről tett tudakozódások és panaszok kezelése; a weboldalunk biztonságának megőrzése és a csalások megelőzése; a weboldalunk használatát szabályozó feltételek betartásának ellenőrzése (ideértve a weboldal privát üzenetküldő szolgáltatásán keresztül küldött privát üzenetek nyomon követését is); valamint egyéb felhasználások.

Az adatkezelések részletes leírása:

 1. Kapcsolatfelvétel

Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból. Példa a kapcsolatfelvételre: Ön kapcsolatfelvételi űrlapon, e-mailben, esetleg telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban.

Az adatkezelés célja: a webshop termékeinek értékesítése érdekében a termékekkel és az adásvétellel kapcsolatos kérdések megválaszolása.

A kezelt adatok köre: az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.

Az adatok törlésének határideje: az Adatkezelő minden hozzá beérkezett e-mailt a küldő nevével, e-mail-címével, a dátum, időpont adatokkal és más, az üzenetben megadott egyéb személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb öt év elteltével töröl. Telefonos kapcsolatfelvétel esetén adatait csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg az Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Adatfeldolgozók: a www.fittplaza.hu webshop üzemeltetője és annak alkalmazottai.

Adatfeldolgozói feladat: a felmerülő kérdések megválaszolása annak érdekében, hogy a kapcsolatfelvevő a lehető legteljeskörűbb információt kapja az általa feltett kérdésre; ezáltal hozzásegíteni, hogy a neki legmegfelelőbb terméket válassza, és a termék a lehető leginkább költséghatékony módon jusson el hozzá.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a kapcsolatfelvétel meghiúsulása.

2. Regisztráció

A weboldalon történő regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele, ám az annak során megadott adatok tárolásával kényelmesebb szolgáltatást tudunk biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni)

Az adatkezelés célja: a vásárlási élmény javítása, a további vásárlások egyszerűbbé tétele.

A kezelt adatok köre: az Ön neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail-címe, a megvásárolt termék jellemzői és a vásárlás időpontja.

Az adatok törlésének határideje: az adatkezelés időtartama a hozzájárulásának visszavonásáig tart.

Az adatkezelés jogalapja az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Adatfeldolgozók: a www.fittplaza.hu webshop üzemeltetője és annak alkalmazottai. – SZERINTEM MEG EZ AUTOMATIKUS ÉS EGY PROGRAM CSINÁLJA, NEM?

Adatfeldolgozói feladat: HA TÉNYLEG EGY PROGRAM, AKKOR EZ KIMARADHAT. HA NEM: Az Ön egyedi azonosításához szükséges adatok eltárolása a későbbi vásárlások megkönnyítése érdekében.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: további rendeléseknél az adatok újbóli megadásának szükségessége.

3. A rendelés feldolgozása

Ha Ön rendelést ad le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

Az adatkezelés célja: a szerződés teljesítése, azaz a vásárlás sikeres lebonyolítása.

A kezelt adatok köre: az Ön neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail-címe, a megvásárolt termék(ek) jellemzői, a megrendelés száma és a vásárlás időpontja.

Az adatok törlésének határideje: a polgári jogi elévülési idővel összhangban 5 év.

Az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

Adatfeldolgozók: a www.fittplaza.hu oldal üzemeltetője és annak alkalmazottai.

Adatfeldolgozói feladat: a megrendelési adatok alapján az áru összekészítése és továbbítása a szállítmányozó cég felé.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a szerződés meg nem valósulása, azaz a megrendelés meghiúsulása.

4. A számla kiállítása

A jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik az adatkezelési folyamat. A KBOSS.hu Kft. (székhelye 1031 Budapest, Záhony utca 7. , telefonszáma: 36 30 354 4789, E-mail-címe: info@szamlazz.hu, a szamlazz.hu üzemeltetője, a továbbiakban Adatfeldolgozó) az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában.

Az adatkezelés célja: a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylatok nyilvántartása.

A kezelt adatok köre: név, cím, e-mail-cím, telefonszám.

Az adatok törlésének határideje: a kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig megőrizzük.

Az adatkezelés jogalapja az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése, ami alapján a számla kibocsátása kötelező; és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése, ami alapján a kiállított számlákat 8 évig meg kell őrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

Adattovábbítás: személyes és számlázási adatok továbbítása Adatfeldolgozó felé.

Adatfeldolgozók: A KBOSS.hu Kft. (székhelye 1031 Budapest, Záhony utca 7. , telefonszáma: 36 30 354 4789, E-mail-címe: info@szamlazz.hu) jelen tájékoztatóban meghatározott adatkezelési célok megvalósításában résztvevő – munkaviszonyban és munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló – munkatársai.  

Adatfeldolgozói feladat: a megrendeléssel kapcsolatos- és személyes-, valamint fizetési adatok alapján a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése. Adatfeldolgozó a fenti adatokat a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően törli.

Az adatok törlésének határideje az adatfeldolgozók által: a számla kiállításától számított 8 év.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a fizetés és egyben a vásárlás meghiúsulása.

5. Online fizetés

A szerződés, egyben a rendelés teljesítéséhez az online fizetési folyamat sikeres lebonyolítása elengedhetetlen. A www.fittplaza.hu portálon elérhető, harmadik személy pénzforgalmi szolgáltató (B-Payment Szolgáltató Zrt., székhelye 1132 Budapest, Váci út 4. 1. alb., telefonszáma: 1 793 6776, E-mail-címe: info@b-payment.hu, a továbbiakban Adatfeldolgozó) által nyújtott online (VPOS) fizetési szolgáltatás (harmadik személy által nyújtott bankkártyás szolgáltatás) esetében a www.fittplaza.hu portál nem minősül adatkezelőnek. Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az online fizetés végrehajtásában. A fizetés során megadott adatokat (pl. bankkártyaszámot, a kártya háromjegyű azonosító számát (CVV/CVC), lejárati idejét) a www.fittplaza.hu portál nem kezeli.

Az adatkezelés célja: az online fizetési folyamat sikeres lebonyolítása.

A kezelt adatok köre: az Adatkezelő kizárólag a bankkártya megjelenési nevét és egyedi azonosítóját kezeli, annak érdekében, hogy Adatfeldolgozó az általa tárolt bankkártya adatok közül azonosíthassa azt, amelyet a Vásárló az adott tranzakcióhoz használni kíván.

Az adatok törlésének határideje: az Adatkezelő az adatokat elsődlegesen azon időtartam alatt kezeli, amíg a Vásárló az online fizetési szolgáltatást igénybe veszi.

Az adatkezelés jogalapja az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a rendelt áru online fizetéssel történő kiegyenlítési módjának kiválasztásával lép érvénybe. [Rendelet 5. cikk (1) bekezdés b) pontja szerinti adatkezelés]

Adattovábbítás: személyes és számlázási adatok továbbítása Adatfeldolgozó felé.

Adatfeldolgozók: a pénzforgalmi szolgáltató jelen tájékoztatóban meghatározott adatkezelési célok megvalósításában résztvevő – munkaviszonyban és munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló – munkatársai.

Adatfeldolgozói feladat: az érintett számlázási nevének és -címének, a rendelés számának és időpontjának a polgári jogi elévülési időn belül történő kezelése; a megrendeléssel kapcsolatos- és személyes-, valamint fizetési adatok alapján a fizetési folyamat lebonyolítása.

Az adatok törlésének határideje az adatfeldolgozók által: Adatfeldolgozó az adatokat elsődlegesen azon időtartam alatt kezeli, amíg a vásárló az online szolgáltatásait igénybe veszi, a pénzforgalmi szolgáltatóval folyamatos ügyfélkapcsolatban van. A pénzforgalmi szolgáltató a kezelt adatokat automatikusan törli rendszeréből, amennyiben az adott vásárlóval legalább 3 éve kapcsolatba nem került.  Az adatfeldolgozó részletes adatvédelmi szabályzata ezen a linken érhető el.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a fizetés és egyben a vásárlás meghiúsulása.

6. Adatkezelés az áru kiszállításához kapcsolódóan

Az Adatkezelő a megrendelt termékek kiszállítása érdekében a futárcégek (FoxPost Zrt., székhelye 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9., E-mail-címe: info@foxpost.hu, telefonszáma: 1 999 0369, illetve Csomagnet.hu Kft., székhelye 8200 Veszprém, Almádi u. 19., E-mail-címe: info@csomagnet.hu; a továbbiakban Adatfeldolgozók) részére alapvetően csak a kézbesítéshez szükséges legfontosabb személyes adatokat továbbítja. Ezen adatok kiegészülhetnek az utánvétes fizetéshez szükséges adatokkal, amennyiben a Vásárló ezt a fizetési módot választja.

Az adatkezelés célja: a megrendelt árunak a vásárló által kívánt helyre juttatása, valamint utánvétes fizetés esetén a fizetési procedúra lebonyolítása.

A kezelt adatok köre: kézbesítési név, kézbesítési cím, kézbesítési e-mail-cím, kézbesítési telefonszám, valamint utánvétes fizetés esetén a fizetéshez szükséges adatok.

Az adatok törlésének határideje: a FoxPost Zrt. adatkezelési nyilatkozata és a Csomagnet.hu Kft. adatkezelési tájékoztatója szerint.

Az adatkezelés jogalapja: a megrendelővel kötött szerződés rendelkezései. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

Adattovábbítás: személyes és szállítási adatok továbbítása Adatfeldolgozó felé.

Adatfeldolgozók: a www.fittplaza.hu oldal üzemeltetője és annak alkalmazottai, a szállítmányozást végző cégek (FoxPost Zrt., Csomagnet.hu Kft.) alkalmazottai.

Adatfeldolgozói feladat: a megrendeléssel és szállítással kapcsolatos adatok alapján a megrendelt termékek célba juttatása, illetve utánvétes fizetés esetén a fizetési procedúra lebonyolítása.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a szállítás meghiúsulása.

7. Garanciális ügyintézés és fogyasztóvédelmi panaszok

Amennyiben Ön garanciális ügyintézés kért vagy panasszal fordul hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Az adatkezelés célja: a vásárolt áruval kapcsolatos garanciális ügyintézés és a vásárló által tett panaszok kezelése.

A kezelt adatok köre: a Vásárló neve, telefonszáma, e-mail-címe, a panasz tartalma.

Az adatok törlésének határideje: a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 év.

Az adatkezelés jogalapja ha hozzánk fordul garanciális ügyintézés vagy panasz esetén, akkor a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

Adattovábbítás: az ügyintézéshez vagy a panasz kezeléséhez szükséges adatok továbbítása a terméket gyártó cég felé.

Adatfeldolgozók: a www.fittplaza.hu oldal üzemeltetője és annak alkalmazottai, az adott termék gyártását végző cég érintett alkalmazottai.

Adatfeldolgozói feladat: a vásárlónak a garanciához/jótálláshoz való jogának érvényesítése, illetve a vásárlói panaszok kivizsgálása és eredményes kezelése.

Az adatok törlésének határideje az adatfeldolgozók által: a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 év.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a garanciális ügyintézés és a panasz kivizsgálásának, kezelésének meghiúsulása.

8. Marketingcélú adatkezelések: hírlevélküldés

A www.fittplaza.hu portál az arra feliratkozott felhasználók számára hírlevelet küld.

Az adatkezelés célja: a felhasználók tájékoztatása a www.fittplaza.hu portálhoz kapcsolódó újdonságokról és akciókról, valamint a www.fittplaza.hu portál profiljába vágó egyes témákról.

A kezelt adatok köre: felhasználónév és e-mail-cím.

Az adatok törlésének határideje: amennyiben egy e-mail-címről 3 egymást követő alkalommal megnyitás nélkül törlésre kerül a hírlevelünk, akkor az érintettet a hírlevélről automatikusan leiratkoztatjuk és adatai törlésre kerülnek. Az érintett továbbá bármikor kérheti adatai törlését, mely esetben az adattörlés a kérelem beérkezésétől számított 15 nap. Az érintett végezetül maga is leiratkozhat a hírlevélről a www.fittplaza.hu portálon keresztül, mely esetben adatai azonnal törlésre kerülnek.

Az adatkezelés jogalapja az érintett önkéntes hozzájárulása [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a hírlevél küldésének meghiúsulása.

9. A hozzájárulás igazolhatósága

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

Az adatkezelés célja: a hozzájárulás igazolhatósága vitás esetben.

A kezelt adatok köre: a hozzájárulás időpontja, az érintett IP címe.

Az adatok törlésének határideje: a jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adatok az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerülnek tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja: a Rendelet 7. cikk (1) bekezdése.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: szerintem ez nem választható!

11. További adatkezelések

Postán maradó és postapontos kézbesítés: Felhívjuk a figyelmét, hogy a Magyar Posta Zrt. a mindenkor hatályos adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint azonosítja a címzettet, ezért adott esetben az Ön személyes adatainak megadását kérheti a kézbesítéskor postai illetve postapontos átvételnél.

Amennyiben további adatkezelést kívánunk végezni, akkor előzetes tájékoztatatást nyújtunk az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az Adatkezelőt.

Az Adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, ami a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

A www.fittplaza.hu portál számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a székhelyén és a tárhelyszolgáltató Contabo GmbH (Aschauer Straße 32a, 81549 Munich, Germany, cégjegyzékszám: HRB 180722, adószám: DE267602842, nyilvántartó: AG München) székhelyén találhatók meg.

A fent nevezett tárhelyszolgáltató nyilatkozatában vállalta, hogy az adatok tárolása során teljes egészében betartja a GDPR és más vonatkozó jogszabályok rendelkezéseit.
A www.fittplaza.hu portál a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

 1. az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
 2. hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
 3. változatlansága igazolható (adatintegritás);
 4. a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Az Adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi; különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A www.fittplaza.hu portál a különböző nyilvántartásaiban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

A www.fittplaza.hu portál a technika mindenkori fejlettségére tekintettel olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A www.fittplaza.hu portál az adatkezelés során megőrzi

 1. a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
 2. a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
 3. a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

A www.fittplaza.hu portál és partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, FTP stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő az Adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.
Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási- és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az Adatkezelő fenti elérhetőségein.

Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Amennyiben Ön alábbi jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszerűen kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő e-mail fiókjában elérhető lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint vásárlót is be tudjuk azonosítani. Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszoljuk meg.

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

Tájékoztatáshoz való jog

Az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkében említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikke szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

A tájékozódáshoz való jog írásban a Bevezetésben, illetve a B. pontban megjelölt elérhetőségeken keresztül gyakorolható. Az érintett részére kérésére – személyazonosságának igazolását követően – szóban is adható tájékoztatás.

Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzett vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés- vagy adatkezelés korlátozásának joga és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítása esetén az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról.

Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Az érintett kérelmére az információkat az Adatkezelő elektronikus formában szolgáltatja: a személyes adatokhoz való hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy az Ön azonosítását követően e-mailben juttatjuk el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni. Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

Helyesbítés joga

Az érintett kérheti az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok késedelem nélküli helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

 • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
 • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
 • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
 • a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
 • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból; statisztikai célból közérdek alapján; jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

 • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
 • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
 • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
 • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében; vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Az Adatkezelő az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa.

Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

A személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.
Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés

 • az érintett és az Adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
 • meghozatalát az Adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
 • az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

Hozzájárulás visszavonásának joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből, valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

Eljárási szabályok

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15–22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.

A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, akkor késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

Az Adatkezelő a kért információkat és tájékoztatást díjmentesen biztosítja. Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az Adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre, ésszerű díjat számolhat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

Az Adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az Adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információk elektronikus formátumban kerülnek rendelkezésre bocsátásra, kivéve, ha az érintett másként kéri.

Kártérítés és sérelemdíj

Minden olyan személy, aki az adatvédelmi rendelet megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért az Adatkezelőtől vagy az Adatfeldolgozótól kártérítésre jogosult. Az Adatfeldolgozó csak abban az esetben tartozik felelősséggel az adatkezelés által okozott károkért, ha nem tartotta be a jogszabályban meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő kötelezettségeket, vagy ha az Adatkezelő jogszerű utasításait figyelmen kívül hagyta vagy azokkal ellentétesen járt el.

Ha több adatkezelő vagy több adatfeldolgozó vagy mind az Adatkezelő mind az Adatfeldolgozó érintett ugyanabban az adatkezelésben, és felelősséggel tartozik az adatkezelés által okozott károkért, minden egyes adatkezelő vagy adatfeldolgozó egyetemleges felelősséggel tartozik a teljes kárért.

Az Adatkezelő, illetve az Adatfeldolgozó mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség.

Panasz az adatkezeléssel összefüggésben

Amennyiben a www.fittplaza.hu portál adatkezelésével kapcsolatban problémája van, forduljon az oldal üzemeltetőjéhez: Kovács Adrienn Barbara e.v., 1147 Budapest, Csömöri út 76., tel.: (30) 240-1399, e-mail: info@fittplaza.hu.

Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 06 1 391 1400
Fax: 06 1 391 1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu

D. Tájékoztatás a cookie-k (sütik) használatáról

A szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, a felhasználók azonosítása, nyomonkövetése, webanalitikai mérések.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].

A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, valamint az előzőleg meglátogatott oldal.

Az adatkezelés időtartama: 30 perc.

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomkövetés megnevezéssel van lehetőség.

A sütikről az alábbi címen érhető el bővebb információ:
http://www.adatvedelmiszakerto.hu/cookie

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a honlap szolgáltatásainak nem teljes körű igénybevehetősége, analitikai mérések pontatlansága.

Honlapunk látogatottságát a Google Analytics szolgáltatás méri, de eközben személyes adatokat nem rögzít és nem továbbít számunkra.
A Google Analytics adatvédelmi szabályzata megtekinthető a következő címen: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

E. Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Nem áll módunkban a harmadik felek adatvédelmi irányelveit és gyakorlatait ellenőrizni, valamint azokért nem vagyunk felelősek.